Széchenyi 2020
There are no translations available.

Megújuló energia telepítése a Hévízi CASTRUM Gyógykempingnél

Projekt címe: Megújuló energia telepítése a környezeti fenntarthatóság érdekében a Hévízi CASTRUM Gyógykempingnél

Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2020-02377

Kedvezményezett: Hévízi CASTRUM Gyógykemping és Panzió Kft.

Elnyert támogatás összege: 8 989 475 Ft

Támogatási intenzitás: 55%

Támogató alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

Projekt kezdete: 2021. március 1.

Projekt tervezett fizikai befejezése: 2022. március 28.

Projekt tartalma:
A Hévízi CASTRUM Gyógykemping és Panzió Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 8 989 475 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el napelemes HMKE rendszer telepítésére.

AAz Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt célja volt a kedvezményezett tulajdonában álló kemping működésének környezetbarátabbá és fenntarthatóbbá tétele, továbbá hogy a létesítmény az általa felhasznált energiát a lehető legnagyobb mértékben megújuló energiából állítsa elő. A projekt keretében egy 49,5 kWp névleges teljesítményű, 49,9 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre és üzembe helyezésre. Carport tartószerkezetekre 132 db Winaico WST-375MGL-Gemini típusú monokristályos modul került felhelyezésre, az inverter típusa KACO Blueplanet 50.0 TL3 HUGX tarnszformátormentes háromfázisú hálózatba tápláló inverter. A távfelügyeletet egy Solar-Log Base 100 típusú, 100 kWp adatrögzítő, távfelügyeleti egység biztosítja. A fejlesztésnek köszönhetően az energiaigény közel hatvan százaléka kiváltható.

A beruházás nagyban hozzájárul a kemping gazdaságos és környezetkímélő fenntartásához, mellyel egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

Cseh-Németh István ügyvezető
Telefonszám: 06 30 216 7433
E-mail cím: Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann.

BEFEKTETÉS A JÖVŐBE
Európai Regionális Fejlesztési Alap 2022| 03 | 31.

Sajtóközlemény

 
rendezvenyhelyszinek.hu