Széchenyi 2020
There are no translations available.

Sajtóközlemény

Lezárult a megújuló energia telepítése a hévízi castrum gyógykempingnél

2022 / 04/ 29

Lezárult a Hévízi CASTRUM Gyógykemping és Panzió Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, a GINOP-4.1.4-19 „Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása” tárgyú felhíváson 8 989 475 Ft. vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült GINOP-4.1.4-19-2020-02377 azonosító számú projektje.

A Hévízi CASTRUM Gyógykemping és Panzió Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül 8 989 475 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el napelemes HMKE rendszer telepítésére. A projekt elszámolható összköltsége nettó 16 344 500 Ft volt, mely magában foglalja a napelem modulok, a tartószerkezet, inverter díját, a szolár kábelezés, a túláram és túlfeszültség védelmekkel ellátott csatlakozódoboz költségét, az adatmegjelenítő rendszer, illetve a további szükséges szerelvények, a szerelés és telepítés díját. A projekt költségvetésének tervezésekor csak a pályázatban elszámolható és a napelemes rendszer telepítésének elengedhetetlen részeit képező költségek kerültek figyelembevételre.

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt célja volt a kedvezményezett tulajdonában álló kemping működésének környezetbarátabbá és fenntarthatóbbá tétele, továbbá hogy a létesítmény az általa felhasznált energiát a lehető legnagyobb mértékben megújuló energiából állítsa elő. A projekt keretében egy 49,5 kWp névleges teljesítményű, 49,9 kVA csatlakozási teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre és üzembe helyezésre. Carport tartószerkezetekre 132 db Winaico WST-375MGL-Gemini típusú monokristályos modul került felhelyezésre, az inverter típusa KACO Blueplanet 50.0 TL3 HUGX tarnszformátormentes háromfázisú hálózatba tápláló inverter. A távfelügyeletet egy Solar-Log Base 100 típusú, 100 kWp adatrögzítő, távfelügyeleti egység biztosítja. A fejlesztésnek köszönhetően az energiaigény közel hatvan százaléka kiváltható.

A beruházás nagyban hozzájárul a kemping gazdaságos és környezetkímélő fenntartásához, mellyel egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését.

A megvalósítás helyszíne: 8380 Hévíz, Tó part 934/3 hrsz.

A beruházás kezdete 2021. március 1., a projekt 2022. március 28. napjáig megvalósult.


További információ kérhető:

Cseh-Németh István ügyvezető
Tel.:06-30-216-7433,
E-mail cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
 
rendezvenyhelyszinek.hu